Wie ben ik 

Ik ben Daniela Staykova, Klinische Kinder- en Jeugdpsycholoog (NIP geregistreerd), afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mijn specialisatie is ontwikkelingsstoornissen. Atypische mensen, in het bijzonder kinderen boeien mij en ik heb de keuze gemaakt om mijn leven te wijden aan het helpen van mensen. Iedereen heeft de recht om vrij te zijn, om een leven op te bouwen waarin je kwaliteiten kan benutten, eerlijke kansen kan krijgen vrij van oordeel en opgelegde beperkingen.

Mijn ideale wereld is een wereld waarin ruimte is om anders te zijn.

Ik ben een moeder van twee “atypische” kinderen. Met andere woorden, naast een professional ben ik ook een ervaringsdeskundige en weet hoe moeilijk het opvoeden en het oplossen van dagelijkse problemen kan zijn. Na mijn afstuderen heb ik achtereenvolgens gewerkt met kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, ASS (autisme spectrum stoornissen) , met allerlei verschillende gedragsproblemen. Ook heb ik gewerkt met alleenstaande minderjarige vluchtelingen, waar ik veel ervaring heb gedaan met traumaverwerking en internaliserende gedragsproblemen, zoals depressie en angst.

Sinds 2015 heb ik mijn eigen ambulante praktijk 'Free2be' geopend. Ik praktiseer behandeling en ondersteuning voor kinderen en jong volwassenen in hun thuissituatie en coach ouders met hun opvoedvragen.